domingo, 27 de mayo de 2007

Manuel Castells

Dades trobades interessants de la entrevista: primer la qualitat de les recerques de la informació, que cerquem i per a que, com ho farem per a obtindre informació bona .
Per altra banda em crida l’atenció que el fet que per la disposició de molta informació es perda la capacitat memoritza, però per altra banda es guanyen capacitats de relacionar, i augmenta la capacitat creativa, i disminueix la capacitat d’atenció.
Em crida l’atenció que nomene que l’avanç de les tecnologies ve donat per un augment de la competivitat i demés.
Com a conclusió voldia dir que la entrevista és interessant. Es nota que s’investiga sobre el tema per com tot en la vida sempre se li podrien discutir conceptes que probablement des d’un altre punt de vista siguen diferents.

Webquest, un paper dins l'aprenentatge.

Per començar només dir que un treball com aquest dona un protagonisme molt important a l’alumne. També fa de l’ensenyança un ús constructivista del aprenentatge. M’agrada que l’alumne cerque la informació , que l’ús de les noves tecnologies siga indiscutible. El treball en grup és un punt fort on la posada en comú d’informació, conclusions, vies d’investigació, diferents tipus de vista enfront un tema inicial encaminat pel guia del procés didàctic o mestre .
Bona idea, pràctica i molt complicada. Els alumnes aprenen sobre temes que després podrien exposar-los als companys com a especialitzats en aquest tema, i aprendre d’altres temes treballats pels companys.

Com a punt final: posar temes motivadors per als alumnes.

miércoles, 23 de mayo de 2007

CONCEPTOS NO ENTENDIDOS DE LOS ARTÍCULOS

Teresa, gracies per el teu bloc tan currat. M'has acalrit molts dubte pel que fa el vocavulari. Bon treball per a ments poc integrades en la tecnologia com la meua. Faig el possible, però uns bons reasums de significats ajuden a tornar a mirar els articles una altra vegada.
Es possible que lña teua feina siga útil per a molta altres companys.
Entrar en
http://teresaeducacionfisica.blogspot.com/2007/05/conceptos-no-entendidos-de-los-artculos.html

Espectacular invento que se ha sacado de la manga Nike, el Nike+

Juanca bon punt d'informació per a donar a coneixer que és nike +, mai ho habria dit que pogueres conectar unes zapatilles per a anar a correr a un reproductor MP3. Aquest avanç suposa una reducció de complements tecnològic per anar a correr i fer l'eixida més agradable. Una aparell que reprodueix música conta kilometres, calories etc. Tot el que era es feia necessari almenys dos aprells ara nike ho ravoluciona. es mirarran preus ? jo crec que sí.
Lloc molt interessant d’EF,
http://www.xtec.es/recursos/edfisica/index.htm

Per ampliar els apunts de motor.
http://www.efdeportes.com/efd0/b-aprmot.htm

http://www.efdeportes.com/efd108/psicomotricidad-y-necesidades-educativas-especiales.htm

Sols emplenant les vostres dades podreu descarregar-vos uns videos d’EF molt interessants.
http://www.efdeportes.com/video.htm

http://www.efdeportes.com/dvd/que-es-la-educacion-fisica.htm

Un montó de jocs d’animació o per adaptar-los a les vostres programacions, són molt fàcils i divertits.
http://www.efdeportes.com/efd33a/juegos.htm

sábado, 19 de mayo de 2007

ARTICLE DEL PERIODIC "EL PAÍS"

En la primera part de l'article la veig com una introducció al problema en la que tot em queda prou clar, ja que situa en l'actualitat l'ús del Internet al mon i quines preferències té respecte als usuaris. La realitat del Internet de la informació i de les "coses".
En el segon bloc de l'article sols tinc una cosa clara, el objectiu principal d'aquesta tecnologia que és l'ordinador, persegueix en primera instancia l'ordre! pel que fan els demés apartats de la pàgina no els tinc molt clars, ja que les propietats del software tenen un volum més gran del que puc assimilar en la simple lectura del article, és una cosa amb la que la pràctica ajuda bastant al veure-ho obrint cadascuna de les part del menú.
Una part molt interessant la de les direccions, ens dona a veure que el Internet conté gran varietat i que pot ser molt útil per a treballar o entretindres o satisfer les curiositats. Interessant pagines les citades en ell.
"Conocimiento libre", tema central d’opinió variada, com dominar el mon amb servici lliure? no pareix que tinga sentit però a la fi de l'article comprenc que és un canvi de manera de pensar, el que es treballe per una petició d'un software lliure i no privatiu. Ètica com a principal punt no se molt be com pensar, es treballa per a alguna cosa no ? per a que doncs? lliure coneixement? em falta un bon escaló per comprendre aquestes situacions ! pense que es un poc violent per estar emboltat d'una societat de comerç. Qui paga ? Quin benefici? comprenc allò de les exigències per part de les empreses als proveïdors de software però suposa un gran canvi.
Noves tecnologies inimaginables fa un quants anys. No comprenc la funcionalitat d’alguns aparells que el que ens fan veure cada vegada que en són necessaris per a nosaltres en la vida que portem. Potser obtinguem un bon servei si fa no fa crec que podriem passar sense molts d’ells.
Es molt possible que no sabem el com buscar la informació que necessitem. la semàntica que nosaltres tenim no serà aquella que té l'ordinador. La recerca està molt clara però no li traiem tota l’eficiència que podríem.
Un buscador de blocs . Una bona idea recerca el bloc de la informació que desitges, nosaltres mateixa ho comprovem amb el gregori, treballar amb aquest fa possible una major relació amb altres com tu.
El següent article no és del meu fanatisme, comprenc la revolució digital però no comparteix aquesta passió. Ens aporta molt, no obstant em pareix una obsessió.
Second life, una altra vida on pot fer el que vulgues, opinions mil, la recent noticia ha fet pensar en l'espai on l’agressió física no és possible però la vida com tu la vols és possible en aquest espai. Els avatars són els que es relaxen però pense que ells fan el que en la vida real el propietaris d'aquests no poden o no s'atreveixen. El gaudir de concerts o un saló de tai-txi virtual potser siga una forma de que la ment descansa del mon frenètic on vivim, no obstant altres fan ús de pertorbar també la segona vida d'alguns com fan en la vida real, és possible que amagar el cap en la xarxa en una segona vida no siga tan bo com pensen alguns.
En l’últim article que m’he llegit he apreciat molt prompte que del que es tracta es anunciar un joc de rol. Ens diu que és millor que altres fent comparacions, però com no estic molt a favor d’aquests, no per cap convicció sinó per perquè desconeix del tema. Llevat aquest punt l’article no presenta cap dificultat , algú que estiga clavat i interessat amb aquest tema l’hi haurà paregut un article molt interessant, no per a mi.

jueves, 17 de mayo de 2007

SOFTWARE LLIURE EN L'EDUCACIÓ

Com a referència del article sobre "ordinadors invisibles" no tinc molt que dir sobre un tema tant sugerent com aquest, ja que l'article de Gross es molt ampli i qualsevol comentari meu pareixerà insinificant.
Em crida prou l'atenció la part del recursos educacitus que se'ls donen com a zona de treball per a l'aprenentatge significatiu. Com font de recursos be, però al hora de treballar? parlar d'un software que pertany a algú i el que és pitjor que et fa pagar per utilitzar-lo fa pensar que en un possible monment de on tots els utilitaris de la societat educativa disposen d'ún, s'haurà de buscar un nou software que creant-lo una vegada es puga disposar sempre d'ell.
j. Adell té un bon article on ens explica el interés per part de les institcions per instalar software lliure, també no se li escapen les primeres reaccions,me pareix intersant la part del codic-maquina, el qual per a llegir el codic la maquina el software privatiu et ven el producte però no la clau per a obrir-ho. Una bona exposició d'Adell és amb el software lliure ho tens tot i a més a més és gratuït.
Per finalitzar voldria aportar que, és una cosa molt interessant el que fant els software privatiu i els qui el venen, no està molt clar l'acord de compra-venda que es realitza en eixos casos ja que en cap moment et venen un producte complet, que només et venen una ferramenta amb la que teballar fins que els que l'han venuda volguen que canvies per un altra, no pots dir jo tinc... jo traballe amb...
Software lliure en l'educaió és completament necessari. Potser comporte algunes peges però no obstasnt tot són avantatges.

LA COMPETÈNCIA DIGITAL

Be per començar m'agradaría dir que no totes les compentències digitals ens corresponen a nosaltres com a docents. Estem parlant de termes que tenen molt que fer l'ejecutiu de l'estat central on els mitjans que hi han no son necessaris per a complir amb les ensenyanses mínimes a les quals per llei actual hi ha dret.
El que si està en les nostres mans es intentar amb tots els curts mitjans aconseguir uns objectius marcats, com treballar amb difernets fonts d'informació, on totes potser no siguen bones, amb les que hauran de crear un espirit critic.
A part de la informació, també treballar amb les noves tecnologies com una font de comunicació molt potent. Amb la qual es pot també aprehendre.
Com a docents em d'orientarlos amb la pràctica cap els fonaments de la competancia: coneixements, destreses i sobretot actituts cap ales noves tecvnologies. Aquestes no sols ens valdran per a les noves tecnologies sinò tambè tene un grau de funcionalitat molt elevat.
integrar nous aprenentatges per aquests mitja en portarà cap a l'educació esperançadora on l'aprenentge significatiu junt a les noves tecnologies són protagonistes.